miércoles, 4 de junio de 2008

FONDA EUROPA: Cuina tradicional des de 1771

Des de la seva fundació al 1771, aquesta fonda ha estat regentada per la mateixa família, els Parellada, segurament una dels cognoms amb més tradició gastronòmica de Catalunya. És un establiment de tradició familiar on, antuvi, quan les distàncies es mesuraven amb llegües, era parada obligatoria de tots els viatjants, i amb el temps s´ha convertit en el que és avui, un restaurant que acull a tot tipus de persones, veïns del poble, intelectuals, homes de negocis...qualsevol persona que sàpiga valorar la bona cuina que allà s´hi elabora.

Tot i portar la 'fonda' enganxada al nom, no té res a veure amb el que un s´imagina quan pensa en aquest substantiu. La decoració de les seves sales (n´hi ha més d´una i totes de grans dimensions) és elegant, amb tocs modernistes (grans pintures a les parets, làmpares amb llagrimals, etc), però sense caure en el sobrecarregament. Les taules són molt àmplies, una mica massa juntes, però respectant l´espai vital necessari. I els cambrers, uns experts en la seva feina: atents, educats, amables i molt eficients.

I no es pot parlar de la Fonda Europa sense remarcar la seva cuina, allò que li ha mantingut la fama durant tants anys. Allà s´hi preparen els plats de tota la vida, sense tocs d´autor i sense restriccions a les quantitats. Mongetes sortides de l´olla, 'cap i pota', els tradicionals canelons o el bacallà de les monges de poblet són alguns dels molts plats que es poden trobar a la seva carta. I els dijous, dia de mercat, el restaurant s´omple de gent que degusta els seus excel.lents esmorzars de forquilla.

En definitiva, la Fonda Europa és un lloc per menjar bé a un preu raonable i amb una qualitat excel.lent.

FITXA

c/Anselm Clavé,1 / 08400 Granollers

Tlf: 93 870 03 12

Horari: obert tot l´any

Tipus de cuina: casolana

Plat estrella: 'cap i pota'

Bodega: complerta

Preu mig: 40€

Fumadors: sales per fumadors

Recomanable per a: amants de la cuina de les àvies

La seva web

Com arribar-hi

No hay comentarios: